Zwilling® Pro – Nóż do wędlin 260 mm

499,00 

SKU 38400-261 Kategorie , ,

Zwilling® Pro – Nóż do wędlin 260 mm

Zwilling – jedna z najbardziej znanych i najstarszych marek na świecie. Marka premium w sektorach noże, naczynia, sztućce gwarantuje nam najwyższą jakość i długowieczność używanych produktów. Obszerny asortyment dla profesjonalistów jak i dla użytku domowego. Produkty Zwilling zaspokajają rosnące zapotrzebowanie na jakość i wzornictwo.

Nowoczesna kuchnia jest salonem , miejscem spotkań, gotowania i wspólnego jedzenia. Produkty Zwilling to produkty o nowoczesnych rozwiązaniach technicznych, świetnych walorach użytkowych, a także produkty wyróżniające się estetycznym designem.

Nóż do wędlin o ostrzu długości 260 mm, pochodzący z serii Zwilling® Pro jest niezastąpiony w każdej kuchni. Długie ostrze, poręczny, pewny uchwyt pozwalają na łatwe porcjonowanie wędlin i mięs. Może zostać użyty również do filetowania ryb. Najpopularniejsza kolekcja marki Zwilling – dla profesjonalistów, jak i mniej doświadczonych kucharzy. 

 

Wyprodukowano w fabryce Sollingen, Niemcy.
Dożywotnia gwarancja na ostrze. Rękojeść wykonana z wysokiej klasy tworzywa sztucznego, przytwierdzona do ostrza trzema nitami.

Nóż został stworzony z wysoko węglowej, wytrzymałej stali (specjalny skład opracowany przez firmę Zwilling), która została zahartowana w procesie FRIODUR® (opatentowany proces hartowania stali w bardzo niskich temperaturach).

Technologia SIGMAFORGE®: nóż wyprodukowany z jednego kawałka stali. Gwarancja doskonałej trwałości.

 

 

Historia i wizualizacja noża Zwilling® Pro:

Linia Zwilling® Pro składa się z:

  • Zwilling® Pro – Nóż do obierania 70 mm 
  • Zwilling® Pro – Nóż do warzyw i owoców 80 mm
  • Zwilling® Pro – Nóż do warzyw i owoców 90 mm
  • Zwilling® Pro – Nóż do obierania 100 mm
  • Zwilling® Pro – Nóż do obierania 130 mm
  • Zwilling® Pro – Nóż uniwersalny 130 mm
  • Zwilling® Pro – Nóż do wędlin 160 mm
  • Zwilling® Pro – Nóż do wędlin 200 mm
  • Zwilling® Pro – Nóż do wędlin 260 mm
  • Zwilling® Pro – Nóż kuchenny 160 mm
  • Zwilling® Pro – Nóż kuchenny 200 mm
  • Zwilling® Pro – Nóż kucharza 230 mm
  • Zwilling® Pro – Nóż kucharza 260 mm
  • Zwilling® Pro – Nóż do pieczywa 200 mm
  • Zwilling® Pro – Nóż do pieczywa 260 mm
  • Zwilling® Pro – Nóż do steków 120 mm
  • Zwilling® Pro – Nóż do trybowania 140 mm
  • Zwilling® Pro – Nóż do filetowania 180 mm
  • Zwilling® Pro – Widelec do serwowania mięsa 180 mm
  • Zwilling® Pro – Nóż santoku 140 mm
  • Zwilling® Pro – Nóż santoku z wgłębieniem przy krawędzi 140 mm
  • Zwilling® Pro – Nóż santoku 180 mm
  • Zwilling® Pro – Nóż santoku z wgłębieniami 180 mm
  • Zwilling® Pro – Tasak kuchenny 180 mm
  • Zwilling® Pro – zestaw 4 noży w bloku
  • Zwilling® Pro – zestaw 5 noży w bloku magnetycznym

 

Jak dbać o noże Zwilling?

 

Czyszczenie

  • Nie polecamy czyszczenia noży marki Zwilling w zmywarkach. Istnieje niebezpieczeństwo zniszczenia powłoki ostrza noża, np. poprzez obijanie się mytych w zmywarce naczyń, bądź wyblaknięcia koloru rękojeści noża, z powodu wysokiej temperatury oraz użytych do czyszczenia detergentów.
  • Właściwe mycie noża powinno wyglądać następująco:

– używaj letniej wody, z łagodnym detergentem, przystosowanym do mycia naczyń

– używaj do mycia miękkiej ściereczki lub gąbki (ale nie druciaka, czy jej twardszej strony)

– od razu wytrzyj nóż miękką ściereczką

– odłóż nóż do specjalnej osłonki/stojaka

  • W przypadku konieczności użycia zmywarki – używaj tylko specjalnych środków do stali nierdzewnej, nie przekraczaj temperatury mycia 54'C, układaj noże tak, żeby nie uderzały o inne naczynia włożone do zmywarki. Wysusz od razu po umyciu.

 

Użytkowanie

  • Żaden metal nie jest kompletnie "nierdzewny". Myj nóż po każdorazowym użyciu, szczególnie po krojeniu produktów obfitych w kwasy, np. cytryna, pomidor.
  • Nie przekrajaj kości – poza nożami specjalnie do tego przystosowanymi.
  • Nie używaj noży do krojenia mrożonych lub nie do końca rozmrożonych produktów.
  • Nie używaj noży jako śrubokrętów, czy otwieraczy do puszek. Uszkodzenia wynikające z niewłaściwego posługiwania się nożem nie podlegają gwarancji.

 

Ostrzenie

Do ostrzenia polecamy: kamienie szlifierskie TWIN Stone Pro i TWIN Finishing Stone Pro lub stalkę TWIN® 1731  z warstwą węglika wolframu.

 

Powierzchnie do krojenia

  • Rekomendujemy używać do krojenia desek drewnianych, bambusowych lub wysokiej jakości desek z tworzywa sztucznego.
  • Unikaj powierzchni na których kroisz produkty, mogące uszczerbić nóż lub go stępić: porcelana, marmur, granit, blaty z blachy lub szkła.

 

Właściwe przechowywanie noży

  • Pamiętaj, żeby zawsze chować nóż czysty i dokładnie wysuszony po umyciu.
  • Najlepszym sposobem bezpiecznego przechowywania noży są drewniane bloki, ustawione w miejsach niedostępnych dla dzieci. Większość bloków firmy Zwilling posiadają przegródki również na ostrzałki oraz kuchenne nożyce. Do przechowywania noży (szczególnie preferowane np. w profesjonalnych kuchniach restauracji) również nadają się magnetyczne listwy umieszczane na ścianie.

 

Gwarancja

  • Ostrze noży posiada dożywotnią gwarancję na wady produkcyjne.
  • Gwarancji 2 lat podlegają drewniane, bądź z tworzywa sztucznego elementy takie jak rękojeść, których defekty są wynikiem błędów w procesie produkcji sztućców.
  • Gwarancji nie podlegają ubytki spowodowane w toku zwykłego używania noża.
  • Gwarancji nie podlegają uszkodzenia wynikające z niewłaściwego użytkowania i konserwacji sztućców.
Marka

Opinie

Na razie nie ma opinii o produkcie.

Napisz pierwszą opinię o „Zwilling® Pro – Nóż do wędlin 260 mm”

Twój adres e-mail nie zostanie opublikowany. Wymagane pola są oznaczone *

Shopping Cart